en effektiv övning för att förbättra hållningen

En bra och balanserad hållning är viktig för att både rösten och andningen ska fungera optimalt – sen ser du ju faktiskt snyggare ut också😉. Om du tvivlar på det kan du själv böja dig framåt, som en hösäck. Prova nu i ditt pösiga läge (inte sen) att andas djupt.

Bra mycket svårare att få ner luften va?

När du ändå håller på kan du med samma taskiga hållning presentera dig själv, som om du stod inför publik (använd gärna en spegel):

”Hej jag heter…och jag kommer ifrån…”

Du märker att rösten inte direkt förändras till det bättre.

Jag bläddrade i boken ”En logopeds 10 tips till en bättre röst” (rekommenderas) och hittade en effektiv övning för att …”snabbt hitta en avspänd, balanserad kroppshållning” föra att citera direkt ur boken.

Här kommer den:

  1. Ställ dig med fötterna höftbrett isär i ett upprätt, avspänt och balanserat läge med lika mycket tyngd på båda benen.
  2. Börja med att långsamt svänga överkroppen från sida till sida. Låt armarna lugnt och avspänt följa med i rörelsen. En hand är bakom dig när den andra är framför. Andas in genom näsan och ut genom munnen.
  3. Gör inte för stora eller snabba svängningar. Låt armarna svänga lika mycket på varje sida. Stanna rörelsen efter några minuter.
  4. Ställ dig igen med fötterna höftbrett isär i ett upprätt, avspänt och balanserat läge. Tyngdpunkten ligger en aning mer på den främre delen av foten. Axlar och armar hänger avspänt ner.
  5. Gå upp lite på tå med lätt böjda knän. Det räcker att hälarna lyfts bara ett par centimeter. Gå tillbaka ner med hälen mot underlaget och sedan snabbt upp på tå igen. Studsa så här upp och ner under några minuter.

Kolla i spegeln! Så vill du ju stå fler av dygnets vakna timmar 💪! Gör övningen nån gång lite då och då för att hitta rätt.

Den är grym!

D.S