Workshop – Bekväm inför publik.

ATT TALA INFÖR PUBLIK ÄR FÖR MÅNGA FÖRKNIPPAT MED OBEHAG. DET SOM GÖR DET OBEKVÄMT ÄR OFTA RELATERAT TILL RÖST, ANDNING OCH KROPPSSPRÅK.

Kanske litar man inte på att rösten bär. Detta kan göra att man tappar i både pondus och trovärdighet. Budskapet man vill förmedla förlorar då sin genomslagskraft.

https://youtu.be/b_hvmc_RHu8

I den här roliga och lärorika workshopen jobbar vi med röst, andning och kroppsspråk i en helhet med målet att du ska känna dig mer bekväm och trygg med att tala inför publik.

Nervositet och andning är starkt sammankopplade. En kontrollerad och djup andning bidrar till en lugn och stabil röst i sitt rätta tonläge som förmedlar självsäkerhet och trygghet.

Det vanligaste tipset till nån som är riktigt nervös är ju tveklöst: ”Ta ett djupt andetag” – men färre kan faktiskt ta ett djupt andetag på ett bra sätt än du kanske kan föreställa dig. Ofta fastnar andetaget högt uppe i bröstet och får rakt motsatt effekt och du blir bara mer nervös. Under kursen reder vi ut principerna så att du lär dig andas på ett sätt som gör att kroppen får signaler om att allt är okej inför en utmaning.

En innehållsrik workshop som är både underhållande och givande.

Exempel på innehåll:

  • Vilka signaler sänder jag ut med mitt kroppspråk?
  • Karisman sitter i rösten.
  • Hur tar man ett djupt andetag på bästa sätt?
  • Att hitta sitt naturliga röstläge.
  • Andningsövningar som motverkar stress.

Antal tillfällen och tid: Anpassningsbart (vanligtvis 1-3 sammankomster, 2-3 timmar per tillfälle)

Hur: IRL hos er (över hela landet) eller online (Teams, Zoom…).

Antal deltagande: Från 6 deltagare och uppåt per kurs. 20-30 deltagare per tillfälle är vanligast. Men har också arrangerat workshops för ca hundra deltagare vilket fungerat utmärkt.

Arrangemang med lokal kan ordnas om förfrågan gäller Stockholmsområdet.

Frågor/boka: manvillju@nullsnackasunt.se alternativt 0702467311

Kursledare: David Sennerstrand

3 tips för bättre framträdande

David Sennerstrand är utbildad till sång- och röstcoach på Stockholms Musikpedagogiska Institut och har över 15 års erfarenhet av att undervisa i sång och tal. Han har genom sitt företag Snacka Sunt fått flerårig erfarenhet av att arrangera workshops i Röst och kommunikation inom näringslivet.