Snacka sunt webshop

Onlinekurs "Röst, andning och kommunikation" med fonationsrör

20230123
695.00kr
Finns i lager
1
Produktdetaljer

Kursinnehållet kommer att skickas till uppgiven epost, som nedladdningsbara filer via WeTransfer. Fonationsrör och träningsprogram kommer på posten inom 2-4 dagar.

Onlinekursen är för dig som:

 • vill utveckla en mer stabil, stark och hållbar röst som förmedlar pondus
 • vill ha tillgång till ett förinspelat och genomtänkt kursmaterial (4 x 25-30 min)
 • vill lära dig att använda ett fonationsrör (ingår) på bästa sätt
 • vill förbättra dig som talare och hantera scenstress
 • vill utveckla en bättre vardaglig andning med fördelar för hälsa och stresshantering

Detta ingår

 • 4 nedladdningsbara lektionstillfällen
 • 1 fonationsrör med fodral
 • Träningsprogram
 • Support via mail

En av svenskens absolut största fobier är att tala inför folk. Scenstress, röst och andning är starkt sammankopplade. En snabb och ytlig andning berättar för hjärnan att du ska göra göra dig redo att slåss eller att fly. Samma sorts andning kan också vara orsaken till uttrycker dig med en: svajig, skarp, svag, ansträngd eller forcerad röst. Kanske blir du lätt trött och sliten i rösten.

Det finns få saker som i så hög utsträckning påverkar hur du kommunicerar som sättet du andas på.

En mer sund andning där diafragman, vår viktigaste andningsmuskel, gör det mesta av jobbet sänder signaler till kroppen att allt är okej. Och är även nyckeln till en hållbar röst som förmedlar pondus, trovärdighet och som når ut.

I den här kursen får du under ett 32-48 dagars (beroende på tid/tempo) träningsprogram online, under fyra lektioner, lära dig att optimera din andning genom väl beprövade metoder som inte tar speciellt mycket av din dyrbara tid i anspråk - och med extra fokus på muntlig kommunikation.

Viktigt!

 • Meddela via mail (manvillju@nullsnackasunt.se) om du vill du ha en särskild längd på ditt fonationsrör (Gå in på "fonationsrör" i butiken för översikt), annars får du ett 27 cm universal-rör (det kan inte bli fel).
 • Att optimera sin andning genom näsan är en hörnsten i den här kursen. För att du ska kunna tillgodogöra dig alla moment är det viktigt att du inte har så stora svårigheter att andas genom näsan att det kräver medicinska ingrepp. Till exempel stora polyper eller sned nässkiljevägg.
 • Det enda du behöver utöver det som ingår är en enhet (dator, platta, smartphone) att ladda ner filerna på samt en elastisk gasbinda som används på ett annorlunda sätt från lektion 3 och framåt. Och kirurgtejp (Micropore3M, finns på alla apotek).Inspiration och metodik

Innehållet och metodiken i kursen bygger på min egen mångåriga yrkeserfarenhet och utbildning om vad som långsiktigt är den bästa vägen för en bättre röst och andningsteknik. Men är också inspirerat av den ukrainske professorn och läkaren Dr. Konstantins Buteykos metoder för att hjälpa människor till en optimal andning. Bland annat den världsberömda fitness och hälsocoachen Ben Greenfield som ligger bakom en av världens mest populära hälsopoddar, rankar i sin bok Boundless (4,9 av 5 i betyg på Amazon) Buteyko-metoden som nr 1 om ditt mål är att: hantera stress, förbättra syresättning, förbättra sömn, få mer energi med mer. Även grundaren av Medveten Andning, Anders Olsson, är starkt influerad av Buteyko-metoden. I New York times bestsellern Breath - The New Science of a lost art framhävs Konstantin Buteykos tankar och principer som vägvinnande för en idealisk vardagsandning.

Spara denna produkt för senare användning